Growth mindset

Onko yritykselläsi kasvun ajatusmaailma?

filler-2

Growth mindset or fixed mindset?

Growth mindset on psykologi Carol Dweckin kehittämä käsite, joka viittaa uskomukseen, että yksilön kyvykkyyksiä, älykkyyttä ja talenttia voidaan kehittää ja parantaa ajan myötä kovalla työllä, oppimalla ja omistautumalla kulloiseenkin käsillä olevaan haasteeseen. 

Sitä vastoin "Fixed mindset" on usko, että nämä ominaisuudet ovat synnynnäisiä ja muuttumattomia. 

Monesti organisaatioissa törmää siihen, että omaa toimintaa on vaikeaa muuttaa pysyvästi. 

 

Mistä kasvua kannattavasti? Tehokkaat asiakkuuden hoitomallit auttavat

Growth mindset & LeftField

Koska LeftField pyrkii elämään kuten opettaa käymme usein luennoimassa yrityksissä kasvusta. Growth Mindset on osa tätä luentoa. Tähän Carol Dweckin ajatusmaailmaan LeftFieldin vihkiytti suomalainen mainos- ja markkinointiguru Marco Mäkinen, joka on ollut auttamassa useita LeftFieldin asiakkaita omalla näkemyksellään tekemään kasvua.

Joitakin Growth Mindsetin tärkeimpiä ominaisuuksia

 

1. Haasteiden vastaanottaminen - kasvua ajattelevat ihmiset näkevät haasteet mahdollisuuksina oppia ja kasvaa. He ottavat todennäköisemmin vastaan uusia tehtäviä ja pitävät takaiskuja luonnollisena osana oppimisprosessia.

2. Pysyvyys: Ihmiset joilla on Growth Mindset, ovat yleensä sitkeämpiä esteiden edessä. Sen sijaan, että he antaisivat periksi vaikeuksien edessä, he näkevät ponnistelun tienä parempaan.

3. Kritiikistä oppiminen: Rakentavaa kritiikkiä pidetään arvokkaana palautteena eikä henkilökohtaisena hyökkäyksenä. Growth Mindsetin omaavat käyttävät todennäköisemmin palautetta parannuskohteiden tunnistamiseen ja taitojensa kehittämiseen.

4. Inspiraatio muiden menestyksestä: sen sijaan, että he tuntisivat olevansa uhattuina muiden menestyksestä, kasvua ajattelevat henkilöt saavat inspiraatiota ja motivaatiota siitä. He näkevät muiden saavutukset oppimisen lähteenä!

5. Sopeutumiskyky: Growth Mindset edistää sopeutumiskykä ja halukkuutta kokeilla uusia strategioita. Se sisältää uskon, että kykyjä voidaan kehittää tutkimalla ja kokeilemalla.

6. Rakkaus oppimiseen: Ne joilla on Growth Mindset, rakastavat aitoa oppimista ja uteliaisuutta, joka saa heidät hankkimaan uusia tietoja ja taitoja. Itse oppimisprosessi nähdään palkitsevana.

7. Pitkän aikavälin tavoitteet: Growth Mindsetin omaavat ihmiset keskittyvät usein pitkän aikavälin tavoitteisiin ja ovat valmiita investoimaan aikaa ja vaivaa niiden saavuttamiseen. He ymmärtävät, että edistyminen voi viedä aikaa, ja ovat kärsivällisiä pyrkiessään menestykseen. 

Jos sinulla on Growth Mindset - saatat olla kiinnostunut Tähdentekijä palveluista?

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella!
IMG_2843